wazfad's FotoPage

By: wazfad wanza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 4-Aug-2009 01:10 Email | Share | | Bookmark
@terengganu

hujung minggu lepas aku balik Trg.kebetulan dengan wedding kawan. aku ambik peluang balik aritu nak ber bulan madu ngan isteri.walaupun balik hujung minggu, tp ianya berbaloi..bertolak balik dr KL ke Dungun pukul 6 ptg hari jumaaat.da la pkul 6 tu time traffic jam gile.lg2 area kepong-gombak.lepas je tol gombak, traffic da ok.so bleh la aku speed skit. da pkul 7 baru lepas tol bentong. naik LPT da malam, lebih kurang kul 7.30 la gitu. so da naik LPT aku bleh la speed dengan penuh kompiden. wife n adik aku da sampai bulan. aku sampai d dungun lebih kurang pkul 10.20mlm.. sebbaik x hujan kat highway. sampai aku berehat, makan2 n sbyg. terus tido.
esoknya pagi2 lg bawak wife aku kuar2 ambik angin pagi kat pantai teluk lipat.(masih guna nama ni lg ke) . kebetulan lak tok wan aku nak ikut.hukhuk.biasa la, nak kena tunggu dia siap2.lepas pusing, aku balik siap2 nak ke Trg, wedding kapten, member aku masa blaja dlu.nama sebenar kapten "shahir akram".gelaran kapten. gelaran bunyi ala2 ganung "kekteng".- bersambung-

penginapan : ditaja oleh anjung pantai, seberang takir.
makanan : ditaja oleh tok wan n cik su, n mak alang
tambang bot: mak alang
makan malam: jijo n wife.





Monday, 3-Aug-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
::aku kembali::

sekian lama aku menyepi disebabkan beberapa faktor yang tak dapat dielakkan. hampir setahun aku tak usik fp ni. kini aku kembali dengan wajah baru, hidup baru, senjata baru, cerita baru.senang kata semua baru. untuk entry ni, aku tak ada banyak cerita. sekadar muqaddimah untuk sesi baru ni. aku upkan dulu gambar tempat penginapan aku semasa cuti-cuti malaysia @ last week..next entry aku masukkan lagi gambar yang aku sempat capt..


Sunday, 21-Dec-2008 16:27 Email | Share | | Bookmark
::koleksi akhir tahun::






{ombak monsoon}


Saturday, 29-Nov-2008 02:45 Email | Share | | Bookmark
::no tittle::



gambar ni snap masa dalam kete.masa brenti kat traffic light, sempat ambik view ni..guna setting manual, n nak cepat, so gambar pun x best sgt...



ni jejaka2 macho yg dijumpai masa lepak kat nilai baru ni...


Tuesday, 4-Nov-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
senja..



27oct08
nikon d60
55mm
f/8
1/100
ISO200

Kita Ini Tetamu Senja - KOPRATASA

Kita datang ini hanya sebagai tetamu senja
Bila tiba detik kembalilah kita kepadaNya
Kita datang ini kosong tangan kosong dada
Bila pulang nanti bawa dosa bawa pahala

Pada tetamu yang datang dan kenal jalan pulang
Bawalah bakti mesra kepada tuhan kepada insan
Pada tetamu yang datang dan lupa jalan pulang
Usahlah derhaka kepada Tuhan kepada insan

Bila kita lihat manusia lupa tempat
Atau segera sesat puja darjat puja pangkat
Segera kita insaf kita ini punya kiblat
Segera kita ingat kita ini punya tekad

Bila kita lihat manusia terbiar larat
Hingga mesti merempat ke biru laut ke kuning darat
Harus kita lekas segera sedar pada tugas

Kita datang ini satu roh satu jasad
Bila pulang nanti bawalah bakti padat berkat....

-senja biasanya dikaitkan dengan umor. perkaitan ini teramat sinonim kerana hari yang terang akan gelap jua akhirnya, dan sebelum tirai malam menjelma, senja kan bertandang. dan igtlah, bila senja bertandang, hanya tinggal beberapa detik saja lg bumi akan gelap...renungkanlah......


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net